Vi viser RAMMSTEIN PARIS d. 23. marts kl. 19:30 det bliver fyr og flamme.

Vi har to nye foredrag fra Aarhus Universitet klar. 7. marts TILLID - OG MATEMATIKKEN BAG VORES VIDEN OM TILLID og 28. marts MED SOLEN SOM NABO, begge dage kl. 19:00 der er gratis adgang.

Program

NienteNiente

Hidden Figures


Hidden Figures ligger lunt i opløbet om Oscar-nomineringer, og er den sande og utrolige historie om de tre sorte kvinder, der endte med at blive hovedkræfterne i at sende den første astronaut i kredsløb om jorden. Deres indsats udfordrede linjerne mellem både køn og race og inspirerede en hele generation. Filmen har et imponerende cast og en fantastisk lydside af Pharrell Williams. Kilde: Filmcompagniet


Film nr: 15063
Censur :Tilladt for alle
Genre :Drama
Længde :02:07
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleVaiana – Med dansk tale


For tretusind år siden krydsede verdens bedste sømænd det enorme Stillehav og opdagede de mange forskellige øer i Oceanien. Men for tusind år siden stoppede disse opdagelsesrejser og ingen ved hvorfor. Nu kommer Walt Disney Animation Studios’ ”Vaiana”, et medrivende eventyr om den dristige teenager, der sejler ud på en udfordrende mission for at bevise sit værd som navigatør og for at fuldføre sine forfædres søgen. På sin rejse møder Vaiana Maui, der engang var en mægtig halvgud og sammen trodser de umulige odds i deres møde med enorme og skræmmende skabninger på det åbne hav. Vaiana er instrueret af makkerparret Ron Clements og John Musker (”Den Lille Havfrue”, ”Aladdin”, ”Prinsessen og Frøen”) og produceret af Osnat Shurer. Kilde: Walt Disney Company


Film nr: 14401
Censur :Frarådes under 7 år
Genre :Adventure, Animation
Længde :01:43
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestille


Søn 05/03
13:00

Kongens valg


KONGENS VALG handler om tre dramatiske dage i april 1940, hvor den norske konge får et ultimatum af den tyske militærmagt: Overgiv dig eller dø. Med tyske fly og soldater i hælene bliver den kongelige familie nødt til at flygte. De beslutter sig for at splitte op uden at vide, om de nogensinde vil se hinanden igen. Prinsesse Märtha rejser med børn til Sverige, mens Kong Haakon og Kronprins Olav bliver i Norge for at fortsætte kampen. Efter tre dages desperat flugt tager Kong Haakon sin endelige afgørelse. Han nægter at kapitulere, selvom det kan koste både sig selv, sin familie, og mange uskyldige nordmænd livet. Jesper Christensen spiller overbevisende hovedrollen som Kong Haakon. Filmen høstede fantastiske anmeldelser ved den norske premiere, hvor flere anmeldere kvitterede med 6 stjerner – og er i øvrigt den norske Oscar-kandidat. Kilde: Camera film.


Film nr: 15257
Censur :Tilladt fra 11 år
Genre :Drama, Krig
Længde :02:13
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleForedrag: Tillid – og matematikken bag vores viden


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet. Der er fri entré:
Midtvejs vil der være indlagt en pause på 20 minutter.
De skandinaviske lande har altid været kendt som en, på mange måder, anderledes størrelse i Europa. I amerikanske politiske diskussioner taler man endda om “Getting to Denmark” som et mål i sig selv, og også Sverige holdes ofte op som et særligt eksempel. Skandinavien og resten af Norden repræsenterer ganske enkelt en slags samfund der på nogle områder er et ideal.
De sidste 20 års forskning peger på at det særlige træk i de nordiske lande, der gør dem anderledes end resten af verden, er en meget høj grad af tillid. En høj grad af tillid til andre mennesker ændrer den måde vi agerer sammen på, og ændrer også hvordan retsvæsener, offentlige embedsværk og demokratisk politik virker. Den kan også påvirke den måde, almindelige virksomheder fører forretning, ligesom tillid gør de fleste menneskers liv lettere.
For at få logisk styr på hvordan forhold som tillid kunne tænkes at virke, bruger forskere i nationaløkonomi og statskundskab ofte matematiske redskaber. Spilteori er et af de særlige redskaber som bruges for at vise hvordan tillid påvirker strategiske situationer, men også hvordan nogle slags tillid måske udvikler sig. I andre situationer bruges andre matematiske redskaber som alle peger frem mod at kunne fortælle forskerne hvad de skal kigge efter når de prøver at forstå den virkelige verden. Meget af vores nuværende viden om tillid og dens vigtighed bygger derfor på et samspil mellem brugen af ofte simpel matematik og empiriske undersøgelser. Uden begge dele var forskningen næppe kommet så langt som den faktisk er på 20 år.
I foredraget får du et indblik i den moderne forskning i tillid – med særlig fokus på eksempler på hvordan samfundsvidenskaberne bruger ”hård” matematik til at forstå hvordan et blødt fænomen som tillid påvirker samfundet.
Forelæser: Foredrag ved professor i nationaløkonomi Christian Bjørnskov, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet
Foredraget er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab.


Film nr: 15468
Censur :
Genre :
Længde :02:00
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestille


Tir 07/03
19:00

Venus – Let’s talk about sex


En oprigtig og poetisk fortælling om unge kvinders seksualitet. Mere end 100 unge kvinder dukker op, da filmens to instruktører søger medvirkende til en “erotisk film på kvinders præmisser”. Over de kommende måneder fortæller kvinderne om deres seksuelle oplevelser og fantasier til filmkameraet. Efterhånden som tiden går og historierne bliver flere, begynder en ramme langsomt at tage form, og instruktørerne indser, at de uden at vide det, allerede er i fuld gang med optagelserne til deres film. En ærlig, oprigtig og sårbar fortælling om kvindernes forhold til sex, om lysten, ulysten, fantasierne, følelserne, opdagelserne og alt det, vi aldrig taler om. VENUS – Let’s Talk About Sex fik sin verdenspremiere i november 2016 på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam.


Film nr: 15511
Censur :
Genre :Dokumentar
Længde :01:30
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleLEGO Batman filmen – Dansk tale


I samme sjove, charmerende stil, som gjorde LEGO® Filmen: Et klodset eventyr til et globalt fænomen, får den selvhævdende superhelt fra den første film, stjernen over dem alle, ifølge ham selv, Batman – nu sit helt eget biografeventyr med LEGO® Batman Filmen. Nye tider er på vej i Gotham City, og hvis Batman skal kunne redde byen fra Jokerens fjendtlige overtagelse, bliver han nødt til at droppe hans ego-helte stil og lære at samarbejde med andre, og måske – ja, måske – kan han også samtidig lære at sænke paraderne, bare en lille smule… Kilde: Filmcompagniet


Film nr: 15059
Censur :Frarådes under 7 år
Genre :Action, Adventure, Animation
Længde :01:44
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleLion


Den 5-årige indiske dreng Saroo farer vild i de kaotiske gader i Calcutta efter at være faldet i søvn på et tog. Han er tusindvis af kilometer hjemmefra og ender med at blive adopteret af et par i Australien. 25 år senere er ønsket om at blive genforenet med sin biologiske familie større end nogensinde og ved hjælp af nogle vage barndomsminder og Google Earth, begynder Saroo sin søgen. ”Lion” er den gribende og sande historie om Saroo Brierley og er baseret på hans bog ”A Long Way Home”. Filmen er produceret af holdet bag storfilm som ”Kongens store tale”. På rollelisten ses bl.a. Dev Patel (Slumdog Millionaire), Rooney Mara (Carol) og Nicole Kidman (Australia). Kilde: Scanbox


Film nr: 12345
Censur :Tilladt over 11 år
Genre :Drama
Længde :02:00
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleDOX:ON:TOUR – Score


Vi ruller den røde løber ud og byder velkommen til Hollywood. Musikskolen kommer og spiller forrygende filmmusik, der vil være quiz og et glas bobler til. Arrangementet er et led i Frederikssund kommunes engagement i en omfattende kulturaftale med mange andre kommuner.

Vi slutter af med filmen SCORE. Score omhandler filmmusik og dens betydning på filmindustrien. Filmen går helt tæt på musikken i Hollywood klassikere såsom Jaws, Star Wars og Indiana Jones, og viser hvor stor indflydelse filmenes komponister har på det endelige resultat.

Filmen er ikke tekstet.


Film nr: 15579
Censur :
Genre :
Længde :01:33
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleMoonlight


MOONLIGHT er et intimt og følsomt portræt af en ung mand, der vokser op i et af Miamis hårdere belastede kvarterer. Chirons kamp for at finde sin plads i tilværelsen formes af de mennesker, han møder, og de øjeblikke, han gennemlever. Vold og stofmisbrug hører til dagens orden, men i forgrunden er der også ømhed, gribende menneskelige relationer og bryderier med den seksuelle identitet. Alt sammensat i perspektiv af en forbløffende sikker instruktion og ført til dørs af den smukkeste billedside. MOONLIGHT vandt prisen for BEDSTE FILM (Drama) ved årets Golden Globe-uddeling, og spås store vinderchancer ved den kommende Oscar-uddeling. Kilde: Camera Film


Film nr: 15288
Censur :Tilladt over 11 år
Genre :Drama
Længde :01:51
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleRammstein: Paris


In this state-of-the-art concert film, renowned Swedish director Jonas Åkerlund takes a radical new approach to capturing the emotion and thrill of Rammstein’s one-of-a-kind live performance. ‘Rammstein: Paris’ is a fast-paced feast for all senses: a dark and spectacular fairytale laced with controversy, don’t-try-this-at-home theatrics, plus the all-consuming aroma of Benzin.


Film nr: 15525
Censur :
Genre :
Længde :01:38
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleFar til fire – på toppen


Far til Fire på Toppen har fået et helt nyt cast med Martin Brygmann og Thomas Bo Larsen i spidsen, som henholdsvis Far og Onkel Anders. Samtidig er hovedpersonerne blevet opdaterede og den til tider actionfyldte handling flyttet til en forrygende nationalpark i Norge. Alle er bange for noget. Også Far. Han lider nemlig forfærdeligt af højdeskræk. Og for at han ikke skal takke nej til et nyt arbejde på 27 etage, der ellers vil kunne redde familien fra at skulle flytte til en anden del af landet, beslutter familien sig for at tage til Norge og få kureret hans højdeskræk. Men snart viser det sig, at Fars højdeskræk ikke er det eneste de kæmper imod. Kilde: Nordisk Film


Film nr: 15075
Censur :Tilladt for alle
Genre :Familiefilm
Længde :01:27
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleKærlighed kender ingen grænser


”Kærlighed kender ingen grænser” er den sande og gribende historie om to menneskers ubrydelige kærlighed, som forandrede en hel nation. I 1947 forelsker kongen af Botswana, Seretse Khama, sig i den britiske kontorassistent Ruth Williams. Deres ægteskab møder modstand – ikke kun fra deres respektive familier – men også fra de britiske og sydafrikanske regeringer. Men Seretse og Ruth vælger med hjertet og trodser både deres familier, apartheid og det britiske imperium. David Oyelowo (”Selma”) og Rosamund Pike (”Gone Girl”) spiller Seretse Khama og Ruth Williams i dette rørende og bevægende drama, hvor kærligheden ikke kender nogen grænser. Den engelske instruktør Amma Asante, som for øvrigt er dansk gift, har instrueret ”Kærlighed kender ingen grænser”. Amma Asante begyndte sin film- og tv-karriere som børneskuespiller i tv-serien Grange Hill, og fortsatte med det i flere år for siden at blive studievært på børnekanalen Channel. Men allerede i slutningen af sine teenageår kastede hun sig over at skrive manuskripter samt producere tv-serier for bl.a. BBC2. Siden er der kommet to biograffilm fra hende, hvoraf den ene – ”A Way of Life” – blev vist på Copenhagen International Film Festival 2005. ”Belle”, som Asante instruerede i 2014, har ikke haft biografpremiere i Danmark. “Kærlighed kender ingen grænser” er en Biografklub Danmark film. Kilde: UIP


Film nr: 14313
Censur :Tilladt over 11 år
Genre :Drama
Længde :01:51
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestilleForedrag: Med Solen som nabo


Foredraget livestreames fra Aarhus Universitet. Der er fri entré:
Midtvejs vil der være indlagt en pause på 20 minutter.
Uden Solen var der ikke liv på Jorden. Uden Solen ville Jorden være et goldt og øde sted. Og uden Solen ville gennemsnitstemperaturen på Jorden være tæt på det absolutte temperaturnulpunkt, 273 °C.
For at forstå hvordan livet er opstået og udviklet på Jorden, er det derfor vigtigt at forstå hvordan den energi vi modtager fra Solen har ændret sig på grund af ændringer i Solens lysstyrke og Jordens bane omkring Solen. Også fremover vil energien fra Solen ændre sig og påvirke betingelserne for livet på Jorden.
Vi vil blandt andet se på hvordan Solen, via de såkaldte Milankovic-cyklusser, er en af drivkræfterne bag istidernes kommen og gåen – og hermed udbredelsen af det moderne menneske; hvordan ændringer i Solen styrer hyppigheden af den regnfulde Monsun i det østlige Asien; og hvordan Solen måske også var årsagen til den lille istid i 1600-tallet.
Nye studier, der kombinerer observationer af Sol-lignende stjerner med geologiske data fra træringe og iskerner, peger på at der i forhistorisk tid har været enorme udbrud eller eksplosioner på Solen, kaldet superflares.
Hvis sådanne eksplosioner forekommer igen, vil de være flere tusinde gange større end de udbrud astronomerne indtil nu har observeret på Solen – og de kan have katastrofale følger for Jordens økosystem og den moderne civilisation.
Vores urolige Sol kan således påvirke betingelserne for liv på Jorden på flere forskellige måder og over mange tidsskalaer – fra minutter til årtusinder. En bedre forståelse af Solens dynamik giver i sidste ende de nødvendige rammer for at forstå dynamikkerne på Jorden og koblingen til hele solsystemet. Det giver os bedre muligheder for at imødegå potentielt farlige påvirkninger fra Solen som dem vi kan forvente fx fra superflares.
Forelæser: Foredrag ved lektor i geoscience Mads Faurschou Knudsen, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet og lektor i astronomi og geoscience Christoffer Karoff, Institut for Geoscience og Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet
Foredraget er et led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab.


Film nr: 15470
Censur :
Genre :
Længde :02:00
Se IMDB ratingKlik på et tidspunkt for at bestille


Tir 28/03
19:00