Vi holder lukket 7. juni og 23. juni

Vi holder sommerlukket i ugerne 27, 28, 29 og 30

Kunst

Mathilde Nederlund

udstiller maj og juni 2017

Mathilde Nederlund var bare 15 år, da hun i 2006 begyndte at male. Hun er stort set autodidakt, da hun er af den mening, at evnen til at udtrykke sig kunstnerisk enten findes inden i et menneske, eller også er den svær at tilegne sig.

Kunst er for Mathilde N. et udtryk for følelser, derfor starter hendes malerproces med en følelse, som har trængt sig på et stykke tid, og som insisterer på at blive konkret på lærred. Hun maler spontant og naivistisk og lader penslen selv føre an med den akrylfarve, hun har valgt. Det starter med konturstreger, hvor hun lader sig suge ind i motivet for siden at farvelægge det.

Et maleri tager hende typisk ca. 30 timer at udføre fordelt på 2 – 4 uger, så der er tale om godt gennemtænkte og gennemarbejdede malerier.

Først når billedet er færdigt, kan hun gøre sig helt klart, hvad det er for en begivenhed eller følelse, hun har gengivet. På den måde bliver maleriet et øjebliksbillede og virker som et print af hendes tanker.

Siden 2013 har Mathilde N. udstillet 11 gange i København, Helsingør, Roskilde og flere andre steder på Sjælland ofte sammen med andre kunstnere.

  I biografens foyer er der skiftende udstillinger.

En udstilling varer som regel to måneder. Udstillingerne varieres, således at forskellige kunstformer som malerier, akvareller, tegninger, grafik, collager og tekstilkunst repræsenteres. Kunstnerne er både professionelle og amatører og kommer fra såvel ud- som indland. Mange er selvfølgelig lokale kunstnere.

Udstillingerne kan besøges i biografens normale åbningstider fra kl. 19:00 – ca. 21:00.

Udstillingerne, der som regel er salgsudstillinger er gratis for udstillerne, men til gengæld garanterer biografen ikke for salg.

Hvis man er interesseret i at udstille i biografens foyer,

kan man rette henvendelse til Lise Krum på tlf. 47 33 44 04.