Kunst

ALLAN HYTHOLM UDSTILLER I SLANGERUP BIO I AUGUST OG SEPTEMBER

Allan Hytholm kan se tilbage på et langt liv som professionel kunstner. Han blev uddannet på Den Kongelige Porcelænsfabriks udviklingsafdeling fra 1962 til 1967, hvor han blev tildelt sølvmedalje for sit afgangsprojekt.

Allan Hytholm arbejder fortrinsvis med ler og skaber relieffer, figurer, skåle og vaser, og han udvikler fortsat sine motiver og udtryksformer i former og farver, dog er den blå farve altid tilstedeværende.

Foruden arbejdet med ler tegner og maler Allan Hytholm billeder med akvarel og gouache og laver derefter tryk af dem. Det vil være disse tryk samt lerrelieffer, som kommer med på udstillingen i biografen.

Allan Hytholm har lavet flere bestillings- og specialopgaver samt udsmykningsarbejder i ind- og udland herunder kirkeudsmykninger.

Snake City Jazz Festival anno 2022 har fået doneret et billede af Allan Hytholm. Billedet vil blive bortauktioneret under festivalen, og motivet er blevet trykt på årets T-shirt.

Udover udstillinger i kunstforeninger, firmaer og gallerier har Allan Hytholm eget galleri i sit hjem i Skenkelsø ca. 5 km udenfor Slangerup, hvor man efter aftale kan få rundvisning på hans udstilling og værksted.

Der er også mulighed for at få serveret kaffe og kage.

Galleriets åbningstid står på hans hjemmeside: www.hytholmkeramik.dk

I biografens foyer er der skiftende udstillinger.

En udstilling varer som regel to måneder. Udstillingerne varieres, således at forskellige kunstformer som malerier, akvareller, tegninger, grafik, collager og tekstilkunst repræsenteres. Kunstnerne er både professionelle og amatører og kommer fra såvel ud- som indland. Mange er selvfølgelig lokale kunstnere.

Udstillingerne kan besøges i biografens normale åbningstider fra kl. 19:00 – ca. 21:00.

Udstillingerne, der som regel er salgsudstillinger er gratis for udstillerne, men til gengæld garanterer biografen ikke for salg.

Hvis man er interesseret i at udstille i biografens foyer, kan man rette henvendelse til Lise Krum på tlf. 47 33 44 04.